sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Takaaleikkauksia ja kontaktiharjoituksia

Viime viikkoina treenit on keskityneet takaaleikkauksiin. Yksinkertaiset takaaleikkaukset ei meille ole ollut ongelma, mutta nyt kun niihin on pitänyt yhdistää rytmitystä niin haastetta on ollut. Tässä yhden kerran treenit.


Eka radalla tehtiin loiva leikkaus 4. hypyllä, persjätöllä 7. putkelle ja jos nyt oikein muistan niin leikattiin 8. hypylle. Muisti pätkii, mutta seuraava leikkaus tehtiin varmaan 11. hypylle ja siitä olikin haastava saada tiukka käännös putkeen. Varsinkin kun Tähti rupesi kääntymään hypyltä ensin väärään suuntaan. Rytmittelyhankaluutta oli myös 8. hypyllä, josta Tähti rupesi menemään putkeen. Koira kyllä menee juuri minne haluan, mutta vielä kun oppisi sen sinne ohjaamaan. Haltuunottoahan me ei saada nyt ollenkaan käyttää eli äänettömällä ohjauksella pitäisi radat suorittaa ja se tietty tuo oman haastavuutensa.

Toisessa harjoituksessa ohjaaminen aloitettiin taas esteiden vasemmalta puolen, jotta päästiin tekemään leikkaus 1.3 hypylle. Nyt leikkaus piti rytmittää ihan eri tavalla kuin edellisessä harjoituksessa ja sekös hankalaa oli. Tässä radan pätkässä tuo 1.3 ja 1.4 hyppyjen kohta olikin se ainoa hankaluus.

Tällä viikolla keskityttiinkin vain kontaktitreeneihin. Meidän alastuloharjoitukset on ruvenneet tuottamaan tulosta ja alastulo alkaa olla jo aika nopea ja tarkka. Nyt sitten ruvettiin harjoittelemaan kokonaisia esteitä ja niillä vedätystä sekä etäisyyttä. Sen verran vähän aikaa on tehty vasta irti kontakteja, että vedätystä ei siedä kovinkaan paljoa, mutta pikkuhiljaa. Läksynä meillä on nyt nimenomaan se vedätys ja jatkossa valssit kontaktilla, etäisyyttä sietää jonkin verran. Keinu vaatii vaan paljon toistoja, koska se ei ole ihan varma ja irti ei voi sitä vieläkään ottaa. Kepeissä treenattiin myös vedätystä, etäisyyttä ja takaaleikkausta. Tähti on edennyt hurjan hyvin kepeillä ja nuokin kaikki sujui hyvin vaikka ekaa kertaa kokeiltiin. Etäisyys onnistui myös siten, että yksi hyppy jäi minun ja keppien väliin. Kepeillä meillä on vielä ohjurit alussa ja lopussa ihan varmuudella.

Eiköhän tämä siis tästä, kohta saadaan jo kontaktit ja kepit radalle. Omat ohjaamiset ja rytmitykset on se missä on vielä paljon töitä, tällainen aloittelija kun on tässä lajissa.

Ei kommentteja: