sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ekaa kertaa agin epiksissä

Tuossa lokakuun alkupuolella päätin vähän extemporee viedä Tähtösen agin epävirallisiin kisoihin siitäkin huolimatta, että koira saati ohjaaja ei ole vielä lainkaan kisavalmiita. No normaaleissa epikseissä se ei edes haittaisi, mutta näissä kisoissa oli kontakteja radalla ja Tähti ei ollut vielä koskaan tehnyt kontakteja radalla. Kontaktit ei kyllä edes ollut se pahin paikka vaan ohjaajan huolimattomuudesta johtuen ne helpoimmat paikat toi virheitä. Itselle tärkeintä oli opetella radanlukutaitoa, jota en käytännössä katsoen osaa vielä ollenkaan. Siihen olen tyytyväinen, että loppupeleissä suoritimme radan juuri niin kuin suunnittelin. Tällainen rata oli:



Putket sai suorittaa mistä päästä halusi, joten hyvinkin erillaisia ratavariaatioita nähtiin. Alkusuoran piti olla simppeli... kokematon ohjaaja unohti, että pussista ulostulon kanssa pitää olla skarppina ja niinpä huolimattomalla ohjauksella ensin 2. rima tippui, pussista vinoon ulos ja 4. hypyn ohi. Aika surkea aloitus, mutta loppu sujuikin jo paremmin. Tein valssin ennen puomia ja ihmeekseni puomin alastulo onnistui täydellisesti. Muurin kautta putkeen oikeasta päästä ja muurin jälkeen jäin esteiden oikealle puolen ohjaamaan. Hyvä niin, koska lähes kaikilla jotka menivät vasemmalle puolelle, koira tuli kintuille 10. hypyltä. Hyppyjen jälkeen otimme taas putken oikean pään ja sieltä A:lle, joka meni läpijuoksuksi vaikka kontaktin ottikin. Niinpä jäin ottamaan sen A:n pariin kertaan, mutta alastulo ei vain meinannut onnistua. Taisi olla jyrkempi A mitä olemme harjoitelleet. Loppusuorassa meni hienosti. 

Loppusaldona taisi olla joku 10, kun mölleissä ei hylätty ja A:n uusimisesta ei rokotettu. Alun kämmäykset oli itselle hyvä opetus, myös ns. helpot paikat pitää ohjata huolella. A:ta nyt ei edes olisi pitänyt ottaa vielä tässä vaiheessa radan yhteydessä. Ei siis olla ihan vielä lähitulevaisuudessa menossa virallisiinkaan kisoihin, mutta toivoa on, että joskus päästään ihan oikeillekkin radoille. :D

Ei kommentteja: