sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Agility harjoituksia

Jokunen tovi on vierähtänyt edellisestä postauksesta ja aika monet agi-treenitkin on ehtinyt olla tässä välissä. Tuon kuukausi sitten kirjoitetun viestin jälkeen Tähti on mm. oppinut pujottelemaan täyspitkät kepit radan yhteydessä ohjurit vain alussa ja lopussa. Ja hyvin pujotteleekin, toki vielä tarvii hirveesti toistoja ja välillä tulee enempi ja vähempi myös virheitä. Alkusyksyn teemana on ollut aika lailla valssit ja rytmitykset.

Ekana treeni parin viikon takaa. Tämä vähän pidempi rata mentiin ensin valsseilla ja sitten takaaleikkauksilla. Takaaleikkaukset sujuu melkeimpä paremmin nykyään, kun Tähti irtoaa niin hyvin ja se ei vaadi itseltä ohjauksellisesti niin tarkkaa työtä.


Valssit: Aloitettiin aika läheltä 3. hyppyä rintamasuunta kohti 2. hyppyä ja siitä tehtiin valssi 3. hypylle. 5. hypylle irtoamisharjoitusta, jossa taas oman rintamasuunnan säilyttäminen riittävän pitkään osottautui haasteeksi. 7. hypylle pieni rytmitys, jotta koiran sai 8. muurille eikä putkeen. Putkeen "heittoa" ei oltukkaan treenattu ennen ja se meni sen mukaisesti eli ei kovin suoralinjaisesti. Hyppyjen 10. ja 11. kautta vauhdilla putkeen ja putkesta persjätöllä täysillä 13. hypylle. Pussin ja pituuden kautta kepeille, jossa sisäänmeno meni loistavasti, mutta Tähti hyppäs aina viimeisen ohjurin yli kiireesti Marin luo eli palkan luo. 

Takaaleikkaukset: Sitten sama rata takaaleikkauksin 3-4. väliin, 6-7. väliin ja 12-13. väliin. Tähden kanssa ei hirveästi väiä tekeekö valsseilla vai takaaleikaten, mutta itselle valssit on aina hieman vaativampia.

Toinen treeni viime viikolta oli superpaketti valssia ja jarrutuksia. Ensin tehtiin valssit kuten kuvassa ja Tähti meinasi tulla esteiden välistä, kun oma ohjaus hieman tökki. Tokana tehtiin pari ensimmäistä hyppyä jarrutuksella ja 2. hypyltä suoraan 4. hypylle. Jarruttamisen ajoitus oli hieman haasteellinen, kun haluttiin että koira tulee esteeltä mahdollisimman tiukalla käännöksellä. Ns. "kooma" hetken löytäminen oli kyllä hieno, kun se viimein onnistui.


Tämän viikon treeneissä mentiin vain pieniä radan pätkiä ja valssit ja jarrutukset oli taas teemana. 


Eka pätkä aloitettiin hyvin läheltä 3. hyppyä rintamasuunta kohti 2. hyppyä ja valssi 3. hypylle. Ennen 4. hyppyä jarrutus, jotta saatiin tiukka käännös esteen jälkeen 5. renkaalle ja sieltä putkeen. Taas itsellä oli melkoinen hakeminen sen jarruttamisen ajoituksen kanssa.

Toisena harjoitteena lähtö 1.2 takaa ja valssi 1.3 hypylle. 1.4 ja 1.5 väliin jälleen jarrutus ja tiukka käännös, jonka jälkeen palkkaus. Jarrujen ajoitusta ja "koomaa" haettiin taas ja onhan se kiva tunne, kun lopulta tulee sellainen "maailma pysähtyy" tunne ja koira pystyy tekemään tiukan käännöksen esteeltä.

Summa summarum, jatkamme tekniikkaharjoituksia, jotta ne joskus meni menisi myös radalla kuin vettä vain

Poju 6v. ONNEA! Synttärisankarin harjoitukset on keskittynyt nykyään lenkkeilyn harjoittelemiseen ilman kierroksia Janin kanssa. :)

Ei kommentteja: