maanantai 17. elokuuta 2009

Agiliito jatkuu

Tähden kanssa jatkettiin agitreenejä Active Dogilla tässä muutama viikko takaperin. Siirryttiinkin hallista ulkokentälle ja siinä olikin vähän totuttelua alkuun, lähinnä muiden koirien sietämisen kanssa. Mutta nyt ulkotreenitkin sujuu ihan samaan malliin kuin hallissa ja hyvä, että tulee välillä paikanvaihdosta. Treenit on menny vähän vaihtelevalla menestyksellä, yleensä ottaen kuitenkin hyvin.

Viime viikolla kuitenkin lämpö, aurinko ja haastavampi harjoite veti tytöstä kaikki mehut ja lopputreeni menikin lönkötellessä vähän sinne sun tänne mitensattuu. Tuolloin ohjausharjoitteena oli tuplahyppy-mutkaputki-tuplahyppy takaisin lähtöpaikkaan. Haastavan siitä Tähdelle teki se, ettei esteet olleet ihan peräkkäin vaan limittäin. Tähti ei vielä osaa silleen hakea esteitä ja se rupesikin juoksemaan kakkosesteen ohi. Kunhan tästä ongelmasta päästiin niin tytsi päätti ruveta juoksemaan putken väärään päähän ihan urakalla vaikka kuinka ohjasin sitä toiseen päähän. Siitä jauhamisesta auringon paisteessa se sitten väsähti ja into loppu tyystin. Loppuviikosta kokeilin samaa sarjaa itsekseni ja se sujui hyvin silloin kuin esteet oli linjassa, mutta jälleen tuli ongelmia, kun esteitä vähän limitti. Eli siinä treenin paikka.

Tänään oli uusi harjoituskuvio; 4 esteen hyppy ja putki ympyrässä. Kiusana sieltä lähti estesuora pois ympyrältä ja kuten arvasinkin niin putken jälkeen Tähti ryntäsi sille estesuoralle ympyrälle kaartamisen sijaan. Sen jälkeen vauhtia oli niin paljon, ettei se ikinä ehtinyt kaartaa ympyrän esteille. Vähän kun helpotettiin niin lopulta onnistuttiin kuitenkin menemään koko ympyrähyppysarja putkeen. Toisin päin mennessä olikin paljon helpompaa, koska putki oli vasta toiseksi viimeisenä esteenä eikä sitten enää haitannut vaikka vauhti kasvoikin. Eli putken jälkeen kaartuva rata haasteena.

Ei kommentteja: