sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kevään viimeiset harkat

Agility jää nyt ainakin ohjattujen treenien muodossa kesätauolle, harmi. :( Viimeiset treenit meni sateesta huolimatta oikein kivasti ja teemana oli valssit/käännökset ja takaaleikkaukset.


Ensimmäinen rata oli näitä valsseja. 2. ja 3. hypyn väliin piti tehdä ensimmäinen valssi ja koska väli oli hieman pidempi niin kovin tiukkaa valssikuviota siihen ei voinut tehdä. 4. hypyn kautta putkeen ja taas hyppyjen 6. ja 7. kautta toiseen putkeen. Vaikein kuvio oli 9. ja 10. hypyn väliin tehtävä tiukka valssi siten, että itse jäi esteiden oikealle puolelle, mutta kaarros piti tehdä niin tiukasti että koira kääntyi heti siivekkeen yli eikä hypännyt liian pitkälle. Loppuun maaliin irtoaminen. Tähti teki täydellisesti! Itse sössin eka kerralla jotakin, mutta sitten mentiin nappiin ja tosi kauniilla pienillä kaarteilla.

Toka radalla takaaleikkaukset. Aloituspaikkana itsellä putken takana, josta hypyllä 3a takaaleikkaus. Hypyn 4a jälkeen loiva takaaleikkaus kohti hyppyä 6a ja sieltä vielä tiukan kaarteen jälkeen viimeiset hypyt.Takaaleikkauksissa kaarrokset pääsi vähän pidemmiksi ja rata ei ollut ihan niin siisti kuin valsseilla. Mutta hienosti Tähti taas irtosi tuolle 6a hypylle ja teki tiukan kaarteen siellä.

Nyt kun alkaa koiralla löytyä pikkuhiljaa tuo hyvä hyppytekniikka ja myös tiukat kaarteet onnistuu niin voidaan kuulemma pikkuhilljaa ruveta korottaan esteitä. Nythän korkeus on ollut vielä 45 cm, mutta ollaan hiottu noilla matalilla ensin fysiikkaa kuntoon, mikä on mielestäni varsin viisasta.

Kepit alkaa sujua myös pikkuhiljaa ohjurien kera ja niihin alkaa tulla paremmin suoritusvarmuutta irtikin. Kontaktit, rengas ja takaakierto myös yksittäisinä harjotteina.

Kesän aikana pitää yrittää harjoitella myös jonkin verran itsekseen. Nyt ollaan harkattu vain se kerta viikkoon treeneissä, mikä on tietty liian vähän, mutta se näyttää toimivan koiralle. Tähti etenee tasaisen varmasti joka treeneissä. Tiistaina sitten taas päästään kokeilemaan onneamme toko-kokeessa. Sen suhteen koira ei ole edistynyt sitten viime kokeen, tosin paikkamakuuta olemme treenanneet myös vesisateessa, ihan vain varuiksi.

Ei kommentteja: