maanantai 15. marraskuuta 2010

Treenit kuviksi uudella tapaa

Onhan näitä treenejä piirrusteltu aiemminkin, mutta agility imap on nyt mun uusin lelu. Ei tarvitse enää kotona muistella ratoja, kun voi jo vaikka paikan päällä rustata radat puhelimella. Melkoista haitekkiä! ;)

No hyvähän niitä ratoja on rustata, sitten kun vielä muistaisi itse harjoituksen idean ja ohjauksen. Pari viikkoa sitten oli kaksi tämännäköistä rataa.


Ohjaus aloitettiin keppien ja 3. hypyn välistä (3. hypyn paikka ei taida olla ihan oikea) ja 3. hypyn jälkeen valssi. Tähti yllättäen ei irronnut tuolle 2. hypylle vaan tuli ohi ja vaati multa aika paljon liikettä kohti 2. hyppyä, jotta ei menisi sen ohi. Persjätöllä putkesta hypyt ja pussin jälkeen jarrutus 8. hypylle (etenkin kun ansa este oli suoraan edessä). Renkaan kautta kepeille, jotka eivät tällä kertaa menneet ihan suorilta vaan niitäkin piti taas hieman jankata. Jarrutusta 8. hypylle myös jankattiin jonkin verran.


Toinen rata aloitettin ohjaus renkaan takaa. Muistaakseni tehtiin takaaleikkaus 5. ja 6. hypyn väliin. Jarrutus ja valssi 8. hypylle ja loppuun puomi, joka meni taas vauhdissa vähän pitkäksi. Puomin alastulo vaatii siis edelleen aika lailla työtä ja etenkään vedätys ei meinaa onnistua lainkaan puomilla.

No sitten viime viikkoisiin treeneihin, jotka piti poikkeuksellisesti Mikko. Ei tehty mitään rataa vaan harjoiteltiin "pukkaamisia" eri keppikulmista. Normaalisti ollaan siis lähetetty eri keppikulmista, mutta nyt ihan keppien vieressä oli kaikenlaisia ansaesteitä, joten olimme ihan keppien aloituksessa pukkaamassa koiran kepeille.


Eka tehtiin vasemman puoleiset hyppy-hyppy-kepit. A-este oli heti keppien vieressä. Ohjauskuviosta ei tarkkaa muistikuvaa, mutta hyvin meni.
Toka harjoitus hyppy-lyhyt putki-kepit umpikulmasta. Ohjaaja keppien vas. puolen kiinni sulkemassa väärä väli ja ohjaamassa kädellä keppien välistä.
Kolmanneksi hypyiltä kepit avokulmassa. En millään meinannut saada Tähdeltä riittävästi vauhtia pois ja niinpä se rynni 1. väliin, mutta se meni pitkäksi ja 2. väli jäi välistä. Edes ohjuri ei meinannut auttaa, mutta kyllähän se lopulta onnistui. Mutta avokulma on meille muutenkin se vaikein.

Toissa viikolla korkattiin tokon hallikausikin. Sen vaan huomasi, että on tainnut tokostelut jäädä loppukesästä ja syksystä ja nyt taas tahkotaan seuraamista, perusasentoa ja seisahtumista. Hohoijaa, mutta itseäpä saa syyttää.

Ei kommentteja: