sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Mörköjä ja treenejä

Tähden mörkö-kausi on kyllä huipussaan, enpä muista että Pojulla olisi tuollaista aikoinaan ollut. Kaikkee pitää vähän pöhistä ja sit niille vastaantuleville koirille pöhistään vähän enempi. Se on kyllä aivan toivotonta se koirien ohitus, Tähti kun on aivan varma, että kaikki koirat vähintään syö sen. Perjantain treeneissä sitten harjoiteltiin sopivasti ohituksia, mutta ei siitä ollut mitään apua. Tähti teki ohitusharjoitukset aivan mielettömän upeasti, koska mitäs se niille tutuille koirille enää räyhäämään. Vähän hankalaa siis tämä harjoittelu. Toko-treeneissä muuten harjoiteltiin mm. seuraamisen loppuasentoa, liikkeestä pysähtymistä (tätä kokeiltiin eka kertaa), kontaktikävelyä ja luoksetuloa. Kivasti meni vaikkei Tähti suoranaisesti vielä mitään käskyjä osaa, aina pitää vähän namilla ohjata. Mutta mallikkaasti se on siellä hallilla.

Sit Pojun tämänpäiväisiin treeneihin. Seuraamisessa mulle tuli käsky pistää namit vasempaan taskuun ja palkata sieltä. Ja kyllähän se asento tuntui sillä vähän paranevankin. Hypyssä pitäisi edelleen vahvistaa sitä seisomisasentoa. Perusasentoon tuloa tehtiin eri kulmista, hyvin meni. Kokeiltiin myös ruudun loppuosan liike eli koiran kutsuminen suoraan seuraamiseen ja tämäkään ei ole näköjään ongelma. Paikallaolossa olen nykyään ihan edessä ja naksuttelen ja palkkaan eli alkeisiin on palattu ja silloinhan se menee hyvin. Naksun käyttö myös kiinni-jättämis-harjoitteissa on ollut hyödyllinen. Maahanmenon vauhtia otettiin hauskasti lähettämällä putkeen ja sen perään heti maahan. Ainakin koiralla oli kivaa. Tehtiin myös harjoitus, jossa seuratettiin, käskettiin maahan ja lähetettiin sivulle putkeen ja tämä tehtiin kolmen perättäisen putken kohdalla. Muuten ihan kiva, mutta Poju veti niistä aika kovasti kierroksia, joten lopputunnista oli jo mopo karannut käsistä.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hmm olispa jänskä käydä teidän kanssa lenkillä että näkis nuo tilanteet. Teetkö muute lenkillä ohitus tilanteet samaan tapaan ku mitä treeneissä harjoittelette..oletko myös itse mahdollisesti rennompi treeneissä kuin noissa lenkki tilanteissa? "terävä" tyby ei täältä käsin luettuna (Ö katteleppa kalenteria niin yritetään reffata.