maanantai 1. syyskuuta 2008

Tähden ensimäinen "koulupäivä"

Tähti aloitti perjantaina virallisesti oman koulunsa, nimittäin tokon mölli-ryhmässä. Ryhmä ei ole mikään penturyhmä eikä siten kovinkaan sopiva meille, mutta on se tyhjää parempi. Me sooloilemme siellä sitten kahdestaan. Tähti oli myös ensikertaa hallilla, joten otin pääasialliseksi tavoitteeksi vain tutustua paikkaan. Iso halli hämmästytti hieman alkuun, mutta äkkiä se tutusteli paikkaan uteliaana. Kun toisia koiria alkoi tulla, alkoi Tähden tyypillinen pöhinä kaikkia vieraita koiria kohtaan. Onneksi pöhinät sai kuitenkin jäädä treenin ajaksi.

Teimme perusasentoon tuloa (vielä makupalaohjauksella), luoksepäästävyyttä, namukipolle menoa (muut harjoitteli hyppyä), maahan menoa (muut harjoitteli paikallaoloa) sekä kontaktissa aitojen kiertämistä. Pyrin pitämään toistot muutamassa ja leikkimään paljon, tosin hampaita tippui vetoleikeissä. :) Tähti otti hienosti kontaktia vieraasta paikasta ja muista koirista huolimatta, taitava tyttö!

Pojun kanssa treenailtiin eilen. Keskiviikkona pilalle mennyt paikallaoloharjoitus nosti päätään ja tälläkin kertaa paikallaolo meni pieleen. Ilman mitään ennakkovaroitusta nousi vain seisomaan, paha juttu viikonlopun kisojen kannalta. :( Lopputunnista sitten tehtiin supervarmistettua paikallaoloa samalla kun agi-kisojen esteitä tultiin purkamaan halliin eli samalla hyvä häiriö. Muuten treeneissä seuraamisharjoitteita, liikkestä maahan eri vauhdeissa ja maassa pysyminen vaikka mitä tapahtuu sekä liikkeestä seisomista ja seisomisessa pysyminen. Pojulla tuntuu olevan nyt jotain ihme ongelmaa myös seisomisen kanssa ja seisomassa pysyminen palkkaamisen aikana vaatii erityisesti harjoittelua. Aina tahtoo tassut vähän liikahdella. Pikaisesti käytiin läpi myös kaukokäskyn seiso-maahan-osio (koiran edessä makupalaohjattuna) sekä nouto. Noutoon tärkeä apu: kapulan heiton jälkeen syötetään koiraa heti, ettei karkaa ja vasta sitten nouto. Lisäksi mun pitää ruveta antaan nami vasurilla, käytän vissiin aina oikeaa.

Ei kommentteja: