sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Kesäkausi avattu!

Pitkästä aikaa juoksutauon jälkeen päästiin taas agi-kentille ja heti ulkokentälle kesäkauden kunniaksi. Vaikka nyt onkin vasta toukokuun puoliväli niin yllättävä helleaalto iski ja todellakin treeneissäkin oli kesän tuntua. Aloitimme nyt valmennusryhmässä ekaa kertaa ja tosiaan pari kertaa ehti jäädä väliin juoksun aikana. Meillä on nyt myös uusi "ope", nimittäin Mari Kaplas. Anna on vetänyt suurimman osan meidän kursseista, joten ihan mielenkiintoista nähdä nyt miten Mari opettaa. Mehän jouduttiinkin heti tulikokeeseen, kun muut oli jo harjoitelleet tiukkoja käännöksiä hypyillä ja meille ne tuli heti uutena radalla. Mentiin pari rataa, molemmat on merkitty samaan, mutta kakkosrata on merkitty a-kirjaimin.

Eka radalla 2-3 väliin selkeä ohjauskäden vaihto käännöstä varten. Puolikaaressa 3-5. ei mmitään ihmeempää, mutta Tähden kanssa omaa vauhtia piti hidastaa 5-6 välissä, koska muuten se tykitti 6:sen ohi. Radan tärkein harjoite olikin siten 6-7. väli, jossa piti tiukalla vartalo-ohjauksella saada koira oikealta vasemmalle puolelle. Kuten odotetttua, koska tämä oli meille molemmille uusi ohjauskuvio niin helposti Tähden hyppy venyi ihan liian pitkälle. Putkelta maalisuora ja that's it!Toinen rata aloitettiin ihan kummallisesta paikkaa, nimittäin putken takaa kohtisuoraan koiraan. Ihme ja kyllä sieltä ne koirat ampui suoraan putkeen. 3-4 välissä taas se tiukka mutka vartalo-ohjauksella (ja taas piti vähän treenailla sitäkin erikseen). Putki, hyppy-hyppy, putki, mutta sitten pitikin tehdä takaaleikkaus ja ns. työntää koira viimeisille hypyille. Tätä varten piti ensin jatkaa hivenen matkaa putkesta eteenpäin ja vasta sitten kääntyä kohti hyppyjä. Se oli aika vaikea.

Vaikkei nyt ihan täydellisesti mennyt harkat tällä kertaa niin olin kuitenkin tyytyväinen, meillä molemmilla oli niin paljon uutta asiaa opittavana. Lisäksi harjoiteltiin kontakteja, jossa pitäisi nyt edetä siihen, etten pysäytä koiraa omalla liikkeellä. Keppejä mentiin taas ohjureilla ja hyvin menee remmissä, mutta kun Mari pyysi päästämään irti niin pasmat meni vähän sekaisin. No, jatkamme harjoituksia.

Ensi viikolla ensimmäinen koe, IIIIK! Liikkeestä seisominen tökkii.... tupla-iiik!

Ei kommentteja: