sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Tähden tokoura avattu!

Huh huh, ensimmäinen virallinen tokokoe takana. Koira ei ehkä ollut ihan valmis kaikkien liikkeiden osalta ja olosuhteet oli haastavat, mutta jotenkuten räpiköitiin se I-tulos kuitenkin sieltä. Tuomarina oli Heli Kelhälä ja paikka OKK:n pk-nurmialue (!!). Aamulla satoi vielä vettä, joten märkä ja muutenkin möykkyinen nurmialue ei ollut ihan omiaan koiralle, jota ei ole treenatta käytännössä lainkaan nurmella. Jo treenatessa Tähti nousi paikallaolosta, mitä se ei koskaan tee. Lisäksi liikkeestä seisomista pelkäsin jo valmiiksi, koska se ei ole sujunut viime aikoina lainkaan. No, tässäpä kuitenkin päivän rivi:

Luoksepäästävyys 10 (napakymppi!)
Paikalla makaaminen 5 (ryömi vähän ja ennakoi loppuasennon)
Seuraaminen kytkettynä 9 (liikkuri sekoili tosi paljon, joten siihen nähden loistoseuraaminen, mutta viimeinen loppuasento meinasi jäädä tekemättä, siitä pojo.)
Seuraaminen taluttimetta 7 (luulin jo, että tämä olisi ollut 0, oli sellaista haahuilua ja nuuskimista ja piti jo komentaakkin)
Maahanmeno seuraamisesta 10 (omasta mieslestä Tähti seurasi liian takana, koska en edes nähnyt koko koiraa kun annoin käskyn, mutta näköjään meni hienosti muuten)
Luoksetulo 8 (damn, loistava, mutta jouduin antamaan tuplakäskyn sivulle, meillä siis luoksetulo ensin eteen)
Seisominen seuraamisesta 9 (tadaa, se seisoikin ihan yllättäen, mutta oli pakko kääntyä tarkistamaan)
Estehyppy 10 (siisti perussuoritus)
Kokonaisvaikutus 9,5 (Tuomari ei raaskinut rokottaa enempää vaikka vähän haahuilikin seuraamisessa, kun muuten tykkäsi koirasta ja mun ohjaustyylistä)

Pisteet 162,5, I-tulos ja sijoitus 4/7

Oli hyviä koirakoita ja itse olen yllättynyt että onnistuttiin tuo ykkönenkin saamaan tuolla suorituksella, mutta tyytyväinen saa olla noissa olosuhteissa ja tuolla treenaamisella. Seuraava koe onkin jo ihan kohta, sitä varten pitänee taas hieman hioa liikkeitä, vaikka ei tässä nyt ehdi enää mitään mullistavaa oppia. Over all, hyvä suoritus ekakertalaiselta.

1 kommentti:

Tiina kirjoitti...

Hyvä hyvä! Tämä oli tuloksellinen viikonloppu =)